Youngtube

Op de website van Youngtube kan je allerlei video's vinden die geschikt zijn voor kinderen. Veel van deze video's komen van YouTube, maar deze website filtert ze op gepaste inhoud en leeftijd. Met een druk op de knop krijg je enkel de video's te zien die bij je leeftijdsgroep horen (0-4 jaar, 4-8 jaar, 8-12 jaar).
www.youngtube.nl

SchoolTV Beeldbank: alfabetisch

Als u eens op zoek bent gegaan naar één bepaald filmpje op Beeldbank dan weet u hoelang het kan duren voor u vindt wat u zoekt. Daarom heeft deze website alle video's in alfabetische volgorde gezet. Zeer handig en tijdbesparend.
beeldbank.yurls.net

SchoolTV Beeldbank: lagere school

Alle filmpjes van Beeldbank die geschikt zijn voor lagere schoolkinderen. Alles is netjes gesorteerd per thema en onderwerp.
www.schooltv.nl/beeldbank/po

SchoolTV Beeldbank: peuters en kleuters

Alle filmpjes van Beeldbank die geschikt zijn voor peuters en kleuters. Alles is netjes gesorteerd per thema en onderwerp.
www.schooltv.nl/beeldbank/pk

Tafeldiploma

Doorloop de verschillende levels en krijg bij het voltooien van level 6 het felbegeerde tafeldiploma. Deze website is een echte uitdaging, want je mag geen enkele fout maken.
www.tafeldiploma.nl

Zelf een krant maken

Maak aan de hand van deze website zelf de voorpagina van de krant. Klik simpelweg op een titel, een artikel of een foto om deze aan te passen en bouw gaandeweg de voorpagina op. Nadien kan je deze delen met anderen of afdrukken.
www.zelfkrantmaken.be

Digiseef

De verkeersplaten op deze website hebben telkens een ander thema, zoals oversteken, brengen en halen, zichtbaarheid, hulpdiensten,... Wanneer de leerlingen een verkeersplaat openen, krijgen ze de keuze uit een verhaal, een liedje, een versje en doe-opdrachten. Bij de doe-opdrachten wordt de hele verkeersplaat interactief en kunnen de leerlingen zelfstandig ervaren en leren.
www.schoolopseef.nl/index.php?page=546

Kijk uit op de fiets

Op deze website wordt in 5 stappen getest of de leerlingen voldoende de gevaren van fietsen in het verkeer inschatten. Bij de eerste 4 stappen worden aan de hand van filmpjes het fietsen, de verkeersregels, veilig fietsen en gevaar herkennen onder de loep genomen. Stap 5 test het inschattingsvermogen van de leerlingen aan de hand van interactieve filmpjes.
faber.kuleuven.be/kijkuitopdefiets

Verkeersland

Verkeersland is gebouwd door het VerkeersPedagogisch Instituut (VPI) om kinderen uit de lagere school wegwijs te maken in het verkeer. Zo hebben ze op de website alle verkeersborden en verkeersafspraken op een rijtje gezet, enkele spelletjes, kleurplaten en een heuse quiz met 3 niveaus.
verkeersland.verkeervpi.be

Waterwizz

Op deze website kan je allerlei leuke dingen vinden over water. Zo is er het ABC van water, het watersprookje (met filmpjes), proefjes met water, info over het riool, info over de muskusrat, kleurplaten en hulp bij spreekbeurten.
www.waterwizz.nl

Water in de klas

Op de website van de Waterleidingmaatschappij Drenthe kan je meer te weten komen over de rol van water in ons dagelijkse leven. Verschillende thema's zoals drinkbaar water, watertorens, vroeger en nu, bewust met water, derde wereld,... komen aan bod. Een leuke afwisseling zijn de kleurplaten, waterpommen en het waterleidingspel.
www.wmd.nl/school/WatWeetJij.html

The Big Picture

Op deze webpagina van de Amerikaanse krant The Boston Globe kan je grote kwalitatieve foto's vinden van actuele gebeurtenissen in de wereld. Ideaal om af te drukken en op te hangen in de mediahoek. Of te projecteren met de beamer. Of toont u ze liever op de computers van de computerklas? De foto's zijn tevens handig te rangschikken per maand.
www.boston.com/bigpicture

Europe 4 kids

Op deze website worden de 10 nieuwste lidstaten van Europa voorgesteld. Men klikt op het gewenste land en kiest uit: land, taal, ontdekken, eten, kinderen,... Voor de leerkracht is er een handleiding en werkbladen om te downloaden.
Gemakkelijkheidshalve geven we hieronder nog eens de namen van de 10 nieuwe Europese lidstaten:
- Estland
- Polen
- Hongarije
- Letland
- Litouwen
- Tsjechië
- Slowakije
- Slovenië
- Malta
- Cyprus
sites.rnw.nl/europe4kids

Europoppets

Een website rond België, de provincies en de landen van Europa. Alles is netjes en overzichtelijk opgedeeld zodat de leerlingen zelfstandig de gewenste info kunnen vinden. Als afsluiter kan er een quiz over België of Europa gemaakt worden.
www.europoppets.be

Tech Ed

Durf jij met Ed de wereld te verkennen en ben je niet bang voor een paar tandwielen of katrollen? Kruip dan in de huid van Ed en gebruik techniek om je verschillende familieleden te bevrijden.
Let op: éénmalig registeren is noodzakelijk.
www.tech-ed.nl

Techniekcoach in je klas

Een website rond techniek voor leerkrachten en leerlingen vanaf het derde leerjaar. Alle onderwerpen zijn netjes gesorteerd per klas en er is telkens een filmpje dat uitleg wat je moet doen en hoe je het moet doen. Voor de leerkracht is er bij elke activiteit een lesbrief en voor de leerlingen een werkblad om te downloaden.

Wikikids

Wikikids is een aangepaste versie van Wikipedia, op maat van lagere schoolkinderen. Ze kunnen een woord opzoeken, meehelpen, portalen uitpluizen, het nieuws nalezen,... 
Deze online encyclopedie wordt onderhouden door Kennisnet, een onderwijsautoriteit met naam uit Nederland.
wikikids.wiki.kennisnet.nl