Let op de klok

Meer en meer websites maken via het internet een beveiligde verbinding met je computer. Deze beveiligde verbindingen kan je herkennen aan de groene achtergrond bij het internetadres en het slotje dat ernaast staat.

 
Je zal ook steeds zien dat voor het internetadres https in plaats van http staat. De s staat hierbij voor secure (veilig).

Je kan steeds op het slotje en/of de groene knop klikken om meer info te krijgen over de website die je bezoekt.


Uiteraard maken banken en webshops reeds lang gebruik van deze beveiligde verbindingen.
Toch zijn nog andere websites die dit ook doen, zoals Hotmail, Gmail, Facebook,... Wanneer je kan kiezen voor een beveiligde verbinding in plaats van een onbeveiligde/gewone, kies dan steeds voor de beveiligde verbinding.

Het is mogelijk dat er bij het gebruik van dergelijke beveiligde verbindingen een probleempje opduikt en je geen toegang krijgt tot de gewenste website. Je internetprogramma geeft een melding, maar niet de website.

Controleer in elk geval steeds de datum en tijd van je computer. Dit is immers één van de eerste zaken die een website gaat testen om te bepalen of een beveiligde verbinding mogelijk is.Staat je datum en tijd niet juist ingesteld, dan is het mogelijk dat je de gewenste website niet kan bereiken.
Om dit op te lossen dubbelklik je onderaan rechts op het klokje en zet je datum en tijd juist.

Surf nu terug naar de gewenste website en deze zou zich moeten openen.

EXTRA
Een programma dat automatisch de klok van uw computer juist zet is TimeSync. Je kan het hier vinden en op de prent hiernaast kan je zien welke vinkjes je moet opzetten.