Snelkoppeling naar een website

Je hebt ongetwijfeld al gehoord van snelkoppelingen. Dat zijn van die handige pictogrammen waarop je slechts hoeft te dubbelklikken om een mapje te openen in plaats van elke keer je hele computer te doorzoeken.
Zo ken je zeker de snelkoppeling naar Mijn documenten,...

Wist je dat je ook snelkoppelingen kan maken naar websites? Het is op die manier heel makkelijk om een website klaar te zetten voor tijdens het hoeken- of contractwerk. Je hoeft enkel te dubbelklikken en de gewenste website verschijnt. Zonder veel klik- en typwerk.
 
Hoe maak je een snelkoppeling naar een website?
1. Surf op internet naar de gewenste website
2. Kopieer het volledige internetadres (selecteer, rechts klikken, kopiëren)
3. Ga naar uw Bureaublad
4. Klik rechts en kies voor Nieuw - Snelkoppeling
5. In het eerste invulvak dat je te zien krijgt plak je het volledige internetadres
6. Klik op de knop Volgende
7. In het tweede invulvak geef je een naam op voor de snelkoppeling
8. Klik op de knop Voltooien
9. Op uw Bureaublad staat nu een snelkoppeling naar de website

LET OP:
Soms lukt het kopiëren en plakken van het internetadres wel, maar kom je bij het dubbelklikken op de snelkoppeling toch niet op de gewenste website. Dit gebeurt soms bij heel lange websiteadressen.
Door het websiteadres zelf in te typen bij het maken van de snelkoppeling los je het probleem meestal op. (vergeet niet om vooraan http:// te typen. Bvb. http://www.google.be)

EXTRA TIP:
Je kan een snelkoppeling maken waar je dat zelf wil. Dus niet alleen op het Bureaublad, maar ook in de map Mijn Documenten, Mijn Afbeeldingen, op een USB-stick,...