Veel en/of grote bestanden versturen via e-mail

Regelmatig duikt de vraag op hoe je een bestand van 250MB of 45 digitale foto's het best kan verzenden naar iemand anders. Via e-mail zit je vast aan de beperking van 20MB per e-mail en dus worden er vaak 5 of meer e-mails na elkaar verzonden. Even vaak worden er USB-sticks doorgegeven of cd'tjes gemaakt. Maar het kan allemaal veel eenvoudiger.


1. Ga naar www.wetransfer.com


2. Accepteer de voorwaarden door op de blauwe knop Accepteer te klikken
3. Door op de knop Voeg bestanden toe te klikken kan je de bestanden kiezen die je wilt verzenden. Zo kan je bijvoorbeeld een filmpje van 580MB verzenden of 145 digitale foto's of een combinatie van allerlei bestanden. Al deze bestanden samen mogen maximaal 2GB in beslag nemen en dat is heel wat.

4. Vul nadien het e-mailadres van de ontvanger(s), jouw e-mailadres en een kort berichtje in.

5. Tot slot klik je op de knop Transfer en je bestanden worden via Wetransfer verzonden naar je ontvanger(s). Hou er rekening mee dat dit best eventjes kan duren en je internet ondertussen wat trager zal werken.

 


Wanneer de overdracht gebeurd is zullen je ontvanger(s) een e-mail ontvangen met daarin een link naar de verzonden bestanden in de vorm van een Download-knop.

E-mail ontvangers

Jijzelf zal een e-mail ontvangen met daarin de link naar de bestanden die je hebt verzonden.Deze e-mail met de link kan je zelf nog doorsturen aan anderen.
Ook zal er vermeld staan tot wanneer je bestanden beschikbaar blijven op internet. 

E-mail zender

TIP!
Op deze manier wordt het heel makkelijk om ouders foto's of meerdere bestanden toe te sturen via e-mail.
Enkel de ouders ontvangen een e-mail met de link naar de bestanden en zodoende blijft de privacy gewaarborgd. Bestanden hoeven niet meer op websites met wachtwoorden of via andere omslachtige wegen de ouders te bereiken.